Refraktometer na pivnú mladinu
Súvisiaci tovar
Kvasná zátka do veka kvasných nádob, sudov. Zátka je vyrobená z kvalitného plastu.
Kvasná nádoba z potravinárskeho plastu na kvasenie piva objem 32l s vekom. Vedro má na boku stupnicu. Súčasťou balenia je ventil s odkalovacou maticou a kvasná zátka. Ventil je...
Vyrobená z potravinárskeho plastu. Vnútorný priemer 8,5 mm. V prípade nákupu viacerých metrov hadice, Vám ju automaticky nachystáme vcelku.
Vhodný na sledovanie priebehu fermentácie piva a vína (rozsah 990-1100 kg/m3). Súčasťou balenia je slovenský návod s prevodnou tabuľkou na obsah cukru a alkoholu.
Korunkový uzáver vhodný na pasterizáciu, s priemerom 26 mm s tesnením a zaručenou tesnosťou do 0,8 Mpa. Tesnenie je vhodné pre pivo, sýtené aj nesýtené nápoje a minerálne vody....
1 meter Vyrobená z potravinárskeho plastu, kompatibilná s vypúšťacím ventilom, alebo stáčačom. V prípade nákupu viacerých metrov hadice, Vám ju automaticky nachystáme vcelku....
Hadica s 56 cm dlhou pumpičkou vyrobená z potravinárskeho plastu. Slúži na pohodlné premiestňovanie kvapaliny z nádoby do nádoby. Priemer hadičky 9 mmDĺžka hadice bez pumpičky...
Nádoba z bieleho potravinárskeho plastu s objemom 30l vrátane veka, vypúšťacieho ventilu, kvasnej zátky s tesnením. Rozmery- výška 37 cm- priemer dna 32 cm Ventil je...
Rmutovacie vrece na slad - Pri rmutovaní sa do neho umiestňuje namletý slad. Varenie piva s pomocou vreca na slad tzv. Brew in a Bag (BIAB) je veľmi populárna metóda u...
Kovový teplomer s rozsahom od -10 +100 °C. Dĺžka časti na meranie 20 cm.
Ručná dvojpáková zátkovačka korunkových uzáverov, vhodná na rýchle a krátkodobejšie uzavretie pivných fliaš korunkovým uzáverom priemeru 26 mm.
Slúži na scedovanie. Pomocou tohto zariadenia oddelíte sladinu od mláta.
Slúži na nastavenie Hadice stáčacej 8,5 x 11, alebo ako výpustný ventil.
Podrobný popis
Optický refraktometer s 2 stupnicami na meranie cukornatosti pivnej mladiny.
Stupnica SG wort
Jedná sa o špeciálnu stupnicu pre meranie špecifickej hmotnosti pivnej mladiny s pomocou ktorej zistíte hustotu s rozsahom merania 1.000 až 1.120 as rozlíšením 0.001. Táto stupnica sa hojne používa v anglicky hovoriacich krajinách a pokiaľ čerpáte inšpiráciu zo zahraničných receptov väčšinou sa s údajmi v nej uvedených stretnete. Vzťah medzi klasickou stupnicou Plato bežne zaužívanou v SR (pivo 10°, 12°) a špecifickou hmotnosťou (SG) nie je lineárny, ale približne možno uviesť takto 1° Plato sa rovná štyrom SG
Príklad 12° Plato zodpovedá hustote 1,048 (12 x 4 x 0.001)
Stupnica °Bx
rozsah 0 až 32 °Bx s rozlíšením odpočtu 0.2 °Bx. Univerzálnu stupnicu Brix je možné použiť aj pri pestovateľskom pálení ovocia - predovšetkým na meranie cukornatosti ovocného kvasu a rmutu pri procese fermentácie (prirodzené alkoholové kvasenie). Symbol °Bx uvádza pomer hmotnosti cukru (sacharózy) a vody, v ktorej je dané množstvo cukru rozpustené. 100 g roztoku 25 °Bx obsahuje 25 g cukru. Inými slovami, v 100 g cukrového roztoku je 25 g cukru a 75 g vody.
Postup merania
Na optickú časť refraktometra stačí kvapnúť meranú látku, priklopiť krytku hranola (tým sa látka lepšie rozprestrie po meracom hranole), priložiť oko k okuláru, pozrieť sa proti svetlu (prípadne doostriť) a na stupnici môžete pohodlne prečítať výslednú hodnotu. Všeobecné technické parametre Referenčná teplota 20 °C ATC - automatická teplotná kompenzácia (pri teplotách 0 až 30 °C) Možnosť doostrenia Dĺžka ~ 175 mm
Obsah balenia
- odolné plastové púzdro,
- refraktometer,
- čistiaca handrička,
- pipeta na odber,
- skrutkovač,
- slovenský návod
- kovové telo prístroja
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.