Pivovar Kosíř
Minipivovar Kosír leží pri najvyššom hanáckom vrchole Kosír. Ponúka tradične varené české ležiaky, ktoré sú nefiltrované a nepasterizované s jemným zákalom vytvoreným pivovarskými kvasnicami.
#showmore#
Ich základnou produkciou je svetlý 12º ležiak Gabriell a polotmavé 11º pivo Haltier. V priebehu roka je na čape možnosť ochutnať viacstupňové špeciály ako napr. Vianočný špeciál.
Ako vyrába ich pivá?
Štyrmi základnými surovinami na výrobu piva v Minipivovare Kosír sú slady z hanáckeho jačmeňa, kosírska voda, český granulovaný chmeľ a pivovarské kvasnice.
Pivo z minipivovaru Kosír je nefiltrované, nepasterizované vyrábané klasickou technológiou. Kvasenie prebieha na otvorených spilkách pomocou spodných kvasníc približne týždeň. Následné ležanie piva prebieha v ležiackej pivnici pri teplote 2 ° C a to pri 11 ° piva najmenej 27 dní, 12 ° minimálne 38 dní a pri 13 ° piva 65 dní a viac.
Minipivovar Kosíř
Umiestnenie
Minipivovar Kosíř sa nachádza v malebnej dedine v českom kraji. Jeho poloha uprostred prírody prispieva k jedinečnej atmosfére a harmónii s okolím. Pre návštevníkov je to ideálne miesto na relaxáciu a užívanie si dobrého piva v krásnom prostredí.
#showmore#
Pôvod a inšpirácia
Minipivovar Kosír vznikol z lásky k tradícii a vareniu piva. Jeho zakladatelia, Ján a Katarína, mali sen o vlastnom pivovare, kde by mohli tvoriť unikátne a chutné pivo. Inšpiráciou im bola česká pivná kultúra a dlhoročná tradícia varenia piva v rodine.
Ponuka pív
V minipivovare Kosír nájdete širokú ponuku pív rôznych štýlov a chutí. Tunajší pivovarníci sa zameriavajú na tradičné české receptúry, ale neboja sa experimentovať s novými ingredienciami a technikami. Medzi obľúbené pivné štýly patria svetlé ležiaky, IPA, stouty a ďalšie.
Proces varenia piva
Varenie piva v minipivovare Kosír je ručný proces, ktorý si vyžaduje starostlivosť a skúsenosti pivovarníkov. Využívajú sa tradičné metódy varenia, ale kombinujú sa s modernými technológiami na dosiahnutie optimálnych výsledkov. Presný postup varenia piva je dôkladne stráženým tajomstvom pivovarníkov.
Kvalita a inovácia
Minipivovar Kosír kladie dôraz na vysokú kvalitu svojho piva. Pivovarníci starostlivo vyberajú suroviny od miestnych dodávateľov a dbajú na ich čerstvosť a kvalitu. V rámci inovácie sa neustále snaží o zlepšovanie svojich receptúr a testovanie nových pivných štýlov.