EXPEDUJEME KAŽDÝ DEŇ DO 11:00. ZAJTRA MÔŽETE MAŤ BALÍČEK DOMA I NA SLOVENSKU.

Druhy pív

Pivo je možné rozdeliť podľa rôznych kritérií. Medzi najznámejšie kritériá patrí delenie podľa stupňovitosti piva, obsahu alkoholu, spôsobu kvasenia, farby a extraktov pôvodnej mladiny pred skvasením. Základnými skupinami sú skupina svetlé, polotmavé, tmavé a rezané pivá. Ďalej sa dá pivo deliť na pivo výčapné, ležiaky, špeciálne, portery, pšeničná, kvasnicová, nealkoholická, ovocná a ľahká.

Stupňovitosť piva

Podľa stupňovitosti sa pivá delia na:

piva výčapné 8 ° -10,99 °,
ležiaky v rozmedzí 11°–12,99° a
špeciálna - nad 12,99 °

Spôsob kvasenia piva

Ďalej môžeme pivo rozdeliť podľa spôsobu kvasenia na:

vrchne kvasené pivá,
spodne kvasené pivá a
spontánne kvasené pivá

Farba piva

Aj takáto farba piva prechádza módnymi výkyvmi. Ako kľúčový zlom v tomto smere u nás v Česku, môžeme považovať objav českého ležiaka plzenského typu. Výrazná zlatá farba umocnená filtráciou rýchlo vystriedala kalné tmavé a polotmavé pivá. Dôležité pre dobré posúdenie farby filtrovaného piva je však ako precízne umyté sklo, tak aj správne vybrané sklo.

Chuť piva

Každý človek má iné chute a každému chutí iné pivo. Za slovom „chutné pivo“ sa skrýva viac než len hodnotenie nápoja ako takého, ale aj celkový dojem a to ako veľmi naše očakávania naplnil a zodpovedal atmosfére spolu s okamihom a náladou, v akej práve sme. Preto naše hodnotenie nemusí vždy zodpovedať kvalite piva.

Druhy piva v e-shope.

Rozdelenie podľa druhov piva v domácej pivotéke.

Ako správne servírovať pivo

· Pivo servírujeme aspoň deň odpočinuté vo fľaši alebo sude, nie hneď po transporte.

· Nesmú byť odstáté, ale čerstvo načapované z pivného suda alebo naliate z fľaše.

· Vychladené na správnu teplotu, ktorá závisí druhu piva.

· Pivo nalievame do správne zvoleného pohára, ktorý je perfektne čistý, mokrý, ideálne studený a nie je namrazený.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.